Nga Eljo Hysko Pas 25 vitesh demokraci, shiu është opozita e vërtet në vendin tone. Ai s’po përmbyt shtëpitë e shqiptarëve, ai po proteston mbi mënyrën sesi e kanë udhëhequr dhe administruar këtë vend për 25 vite. Ai është një dush i ftohtë që na zgjon. Shiu protestoi kundër rojes...
Nga Arli Minga/ Në energjinë e simbolikës dhe jo ditës, në vazhdën e përpjekjeve dhe jo datës, në këmbënguljen e paepur drejt qëllimit dhe jo momentit, asnjë prej nesh sot nuk mund të qëndrojë pa dëgjuar thirrjen e brendshme dhe asnjë prej nesh nuk mund të durojë pa bërtitur ëndrrën...
Nga Iva Beharaj Kurioziteti me coi te mendoja se ku gaboi apo caloi e gjitha, qe ne sot na jepet nje status me inferior se meshkujt. Shpirti konkurues me riktheu ne periudhen matriarkale, ku grate ishin shtylla e familjes dhe ku mendonin se ishin te vetmet qe mund te na...
Resul Resulaj 15 marsi i vitit 2008 ishte një ditë tepër e bukur. Dielli i harlisur ngrohte Vorën në të shtunën e asaj pranvere. Qielli ishte i gjithi i kaltër, cicërimat e zogjve dëgjoheshin kudo dhe blerimi kishte pushtuar të gjithë kodrat përreth. Nuk mund të gjeje në mesditën e...